Hopp til hovedinnhold

Gastronomisk naturfag

TEMA

Gastronomisk naturfag

Naturfaglærere er ikke som andre på kjøkkenet! På denne siden finner du opplegg som både kan brukes i undervisningen og til å imponere gjester...

gjær i flaske

Gjær i flaske

Forsøket viser hvordan mikroorganismer reagerer på ulike forhold.

blåbærtrio

Blåbærtrio

Hvordan kan blåbærsaft ha ulike farger i samme dessert?

Trollkrem

Å fange luft med egg

Om trollkrem, skum og proteiner. Kan vi bruke naturvitenskapen til å lage en luftigere trollkrem?

Ressursoversikt
Alle målgrupper
  • Alle målgrupper
  • Naturfag ungdomstrinn
  • Naturfag vg 1
  • Kjemi 1 og 2
Eple og lupe

Eplesmaking

Pollen skule geitramssaft 5

Geitramssaft

gjær i flaske

Gjær i flaske

FYR_grautstriden_evt

Grøt kokt på vitenskapelig vis

Trollkrem

Lag den luftigaste trollkremen

Soppatlas-liste

Sopp

Tomat FYR

Tomater – en uutnyttet ressurs

«Lett» og «light» – hva betyr egentlig det?

Trollkrem

Å fange luft med egg – om trollkrem, skum og proteiner

Egg i et glass med eddik.

Å lage nakne egg