Nyhetsarkiv

Det raske kretsløpet

Kan klassen din være med på å teste undervisningsopplegget Karbon? ( 1.10.2021)

Seksjon for kjemididaktikk ved Universitetet i Oslo skal gjennomføre et forskningsprosjekt på undervisningsopplegget Karbon som er laget av Naturfagsenteret. De er på jakt etter en lærer som kan gjennomføre dette opplegget, slik at de kan samle data. Målgruppa for opplegget er elever på 10. trinn. Kan du tenke deg å gjennomføre dette i løpet av høsten 2021?

Virus og vaksine

Webinar om Viten-programmet Virus og vaksine for ungdomstrinn (13.09.2021)

Vi tilbyr gratis webinar 30. september kl. 14–14.45 der vi viser smakebiter fra programmet og trekker fram noen av de didaktiske prinsippene som ligger bak. Registrer deg innen 29. september for å få lenke tilsendt.

Naturfag 2/21: Naturvitenskapelige praksiser og tenkemåter

Nytt Naturfag (10.09.2021)

Her er nytt Naturfag om kjerneelementet naturvitskapelege praksisar og tenkemåtar. 

Naturfagkonferansen 2021 listebilde

Naturfagkonferansen 2021 er avlyst ( 8.09.2021)

Naturfagkonferansen 2021 blir dessverre avlyst. I stedet for å gjennomføre konferansen digitalt på én dag, gjennomfører vi ulike webinarer utover høsten.

gummistøvler

Webinar om undervisningsopplegg for barnetrinnet ( 9.08.2021)

Vi tilbyr gratis webinar 29. september kl. 14–15.30 der vi viser smakebiter fra oppleggene våre og trekker fram noen av de didaktiske prinsippene som ligger bak. Registrer deg innen 28. september for å få lenke tilsendt.

Naturfag 1/21

Nytt Naturfag! (27.01.2021)

Et nytt nummer av Naturfag er publisert. Utgangspunktet for dette nummeret er kjerneelementet jorda og livet på jorda – med tett kobling til det tverrfaglige temaet bærekraftig utvikling

Det er opprettet et nytt abonnementssystem, hvor også tidligere abonnenter må registrere seg. Før hver utsending må riktig adresse bekreftes. Registrer ditt abonnement på naturfagsenteret.no/abonnement 

Klima endring intro uten sort kant

Bærekraftig kosthold – nytt undervisningsopplegg på videregående (11.08.2020)

Tre unge fagarbeidere har ulike problemer med kosthold og livsstil. Elevene skal gi kost- og livsstilsråd.

bakterie

Bakterier – nytt undervisningsopplegg for videregående (12.06.2020)

Elevene blir satt i rollen som legeteam og fårpresentert en sykdomshistorie. Oppdraget er å stille diagnose og foreslå behandling. Underveis lærer de om kroppens immunsystem og hvordan man kan unngå smittsomme sykdommer.

Kalle på tur

Kroppen som system – nytt undervisningsopplegg for 5.–7.trinn (12.06.2020)

Hvor blir det av maten vi spiser? Gjennom fortellingen om Kalle møter elevene mange skapninger som viser noe viktig om det som skjer i kroppen når vi spiser. Elevene skal bruke fortellingen til å forstå hvordan kroppens systemer henger sammen.

Spiss 2013

Ny utgåve av Spiss (28.05.2020)

Spiss gjer det mogleg for elevar i naturfaga å publisere eigne forskningsartiklar med fagfellevurdering frå elevar ved andre skolar. Tolv forskningsartiklar er no publisert i årets utgåve. Les blant anna om placebo og mjølkesyre, haldbarheita til lettmjølk og den antibakterielle veknaden til honning.

programmering og algoritmisk tenkning

Kompetansepakke om programmering og algoritmisk tenkning (15.05.2020)

Utdanningsdirektoratet har lansert en kompetansepakke om programmering og algoritmisk tenkning for å hjelpe skolene med å sette seg nærmere inn i temaet. En fellesmodul er nå publisert, og til høsten kommer det moduler for naturfag, matematikk, musikk og kunst- og håndverk.

Skaperklubben

Skaperklubben lanseres (13.05.2020)

“Skaperklubben” er YouTube-kanalen for barn og unge som liker å skape ting selv.

Utprøving av nytt Viten-program om klima på Oppsal skole

Utprøving av nytt Viten-program om klima på Oppsal skole ( 3.10.2019)

Klimastreikende ungdom med Gretha Thunberg i spissen er med å prege klimadebatten. Naturfagsenteret har de siste månedene utviklet et nytt undervisningsopplegg om klimaendringer for ungdomstrinn. Her kan du bli med oss ut på de siste utprøvingene før lansering.