Forsøk og praktisk arbeid

Poteter kokt i salt

Poteter skal helst kokes med skallet på, for å bevare vitaminer og andre næringsstoffer. Men skal vannet saltes for å gi potetene mer smak? Det mener Helmut, men Otto er uenig dette videoklippet fra NRK. Svaret skal de finne ved å koke poteter i tre kjeler, med søtt, rent og salt vann.

Hvordan smaker det etterpå? Et smakspanel må inn for å avgjøre striden.

 

Sendt: 07. des 1972

Aktuelle kompetansemål i læreplanen

Læreplan i naturfag

  • Etter 10. årstrinn
    • Mangfold i naturen
      • beskrive oppbygningen av dyre- og planteceller og forklare hovedtrekkene i fotosyntese og celleånding

Læreplan i biologi - programfag i studiespesialiserende utdanningsprogram

  • Biologi 1
    • Cellebiologi
      • forklare transport gjennom cellemembranen ved å bruke kunnskap om passive og aktive transportmekanismar

Kan utføres i sammenheng med

Nettressurser