Hopp til hovedinnhold
Nettsted

periodesystemet.no

periodesystemet.no

Visste du at gallium smelter når du holder det i hånden? Eller at kobolt er en viktig del av vitamin B12, som er nødvendig for å opprettholde nervevev og for å produsere røde blodlegemer? Dette er smakebiter på hva du finner på nettstedet periodesystemet.no

Det finnes ufattelig mange nettsider om periodesystemet. Noen fokuserer på data, haikudikt, grunnstoffenes navn, tegneseriestriper eller komikk. 15. februar lanserte Kjemisk institutt ved Universitetet i Oslo nettstedet periodesystemet.no. Hensikten med dette nettstedet er å få en norsk side om grunnstoffene med fokus på norske forhold som for eksempel norsk industri og norske forekomster. Nettstedet inneholder både informasjon og fakta, samt grunnstoffenes historie fra tidenes morgen til vår tids samfunn. Nettstedet er også en kilde til data om grunnstoffene.

Målet med nettstedet er å presentere lettlest informasjon om grunnstoffene og deres forbindelser. Hovedmålgruppen er kanskje elever og lærere i videregående skole, men nettsidene vil også være interessante for elever og lærere på ungdomstrinnet og for den alminnelige dame og mann (og gutt og jente).

calsium til temaside kjemi