Nettsted

Astronomi.no

Astronomi.no

  • Utgiver: Astronomi.no er et samarbeid mellom Norsk Astronomisk Selskap og Astrofysisk institutt ved Universitetet i Oslo.
  • Nettsted: http://www.astronomi.no
  • Språk: Norsk

Astronomi.no holder deg oppdatert på det som skjer i verdensrommet. Nytt fra Mars Express, Cassini Huygens og Venus Express gir deg siste informasjon om utforskningen av solsystemet. I tillegg omtaler nettstedet nye oppdagelser og begivenheter det er verdt å få med seg. Dette er med andre ord et nyttig nettsted for deg som er lærer når du skal undervise om hovedområdet Verdensrommet fra læreplanen for naturfag.

Astronomi.no

På nettstedet Astronomi.no kan du finne:

De ni planetene: Et illustrert nettleksikon om vårt solsystem. De ni planetene gir en fullstendig oversikt over planetene, kometer, asteroider, måner og alt annet i vårt solsystem, samt masse bilder. En kjemperessurs for skolen!

Artikler om astronomi: Her finner du masse stoff, bilder og animasjoner om astronomiske fenomener og oppdagelser. Artiklene er sortert på tema og har egen søkemotor.

Kortnytt: Korte, hyppig oppdaterte nyhetsmeldinger om astronomi.

Stjernekart, sol og måne: Stjernekart, tider for solens og månens oppgang og nedgang for hele landet.

Astronomisk ordliste: Ordforklaringer. Leksikon over begreper innen astronomi.

Astronytt fra Astrofysisk institutt: Nyheter og pressemeldinger om stjerner, sorte hull, stjerners fødsel og død, planeter, måner, asteroider og mye annet!