Hopp til hovedinnhold
Forsøk og praktisk arbeid

Passer for

  • barnetrinn 1-2
  • barnetrinn 3-4
  • barnetrinn 5-7

Utforsk omgivelsene ute med naturbingo

Naturbingo er en ypperlig måte for barna å utforske naturen rundt seg. Nysgjerrigheten stimuleres på en variert og morsom måte med små oppdrag som skal løses ute. Her må barna være både observante og kreative.

  Naturbingokvadrat

Målet med denne aktiviteten er å stimulere til nysgjerrighet og utforsking i naturen. Hensikten er ikke å fylle ut en bingoplate raskest mulig, men heller gi barna flere åpne oppdrag hvor de bruker sansene sine i utforskingen. Aktiviteten kan løses av ett og ett barn alene, eller sammen i små grupper.

Naturbingoen har flere oppdrag som har flere svar. For eksempel: «Finn noe som lever». Når barna ser etter noe som lever, vil noen finne dyr og planter. Kanskje dere får en diskusjon om hva det vil si å leve?

Åpne oppdrag gir eierfølelse til funnet og kan kanskje øke motivasjon og nysgjerrighet til å lære noe mer om gjenstanden.

Etter innsamling er det en god anledning til å studere gjenstandene og diskutere andre egenskaper de måtte ha. Bruke gjerne åpne spørsmål som: Hva synes du det likner på? Hvordan kjennes det i hånden?

barnute