naturfag.no blir utvikla av Nasjonalt senter for naturfag i opplæringa
Kontakt oss: post@naturfag.no Ansvarleg redaktør: Merethe Frøyland
Personvernerklæring
Tilgjengelegheitserklæring
Undervisningsopplegg
Økt 2: Klimavennlig mat
I denne økta skal elevene utforske problemstillinger knyttet til matproduksjon og klima. De skal også vurdere hvordan ulike forbruksvalg kan påvirke CO2-utslipp.
Læringsmål
Elevene skal kunne
- beskrive hva klimaavtrykk innebærer
- beskrive hvordan matproduksjon bidrar til CO2-utslipp
- bruke CO2-kalkulator til å sammenligne klimaavtrykket fra ulike matvarer
Tidsbruk
2A. Del profiler | 10 min |
2B. Slampoesifilm: Vi må tenke bærekraft | 5 min |
2C. Aktivitet: Klimavennlig mat del 1 | 15 min |
2D. Forelesning: Klima og CO2 -utslipp fra mat | 15 min |
2E. Aktivitet: Klimavennlig mat del 2 | 15 min |
2F. Plenums diskusjon | 10 min |
2G. Gruppearbeid | 10 min |
2H. Oppsummering | 10 min |
TOTALT | 90 min |
Naturfaglig språk
Fagspesifikke begrep
-
argumentere
-
blodsukkernivå
-
bærekraftig utvikling
-
CO2-ekvivalent
-
dyrevelferd
-
fett
-
FNs bærekraftsmål
-
karbohydrater
-
klimaavtrykk
-
mineraler
-
næringsstoffer
-
proteiner
-
sammenligne
-
vitaminer