Bok

Klaus Hagerup: Regnmakerbøkene

Regnmakerbøkene

Regnmakerbøkene handler om Reinert som blir kjent med Regina, en regnmaker fra planeten Jonia. Jonia har store energiproblemer og Reinert blir med for å redde planeten.

Regnmakerne del 1

Klaus Hagerup har skrevet tre bøker som sjangermessig hører hjemme i science fiction eller fantasylitteraturen. Bøkene er relativt lettleste, og de er ledsaget av sprelske illustrasjoner laget av Lars Hegdal.

De tre bøkene er:

  • Regnmakerne del 1: den syngende snurrebassen, utgitt i 2004.
  • Regnmakerne del 2: kampen om Jonia, utgitt i 2005.
  • Regnmakerne del 3: Jorda vår skal leve, utgitt i 2006.

Kort om første bok:

"Det begynner med en merkelig pakke som bare ligger utenfor trappa til Reinert, tidlig en søndag morgen. En pakke som kommer fra…ingensteds? Inni er det en snurrebass som snurrer med de forunderligste farger, og som synger.

Reinert tror han våkner til en dag som alle andre dager denne morgenen, men alt forandrer seg på noen små blunk. Først kommer snurrebassen, og når han får den til å snurre, kommer Regina, Regnmakeren fra Jonia.

Jonia er en planet som holder på å slukne. Hvis den slukner så dør den. Jonia er i ferd med å slukne fordi at de som bor der, holder på å bruke opp all energien uten at de helt skjønner det selv.

Reinert får bli med til Jonia, og han får se duppedingser og maskiner han bare har drømt om tidligere. Regina forteller at utviklingen på Jonia har kommet mye lengere enn på jorden. Eller kanskje kortere?"

Alle grunnskoler i Norge skal ha mottatt klassesett (20 eks) av alle tre bøkene om Regnmakerne og Regnmakersangen på CD.

Bøkene er først og fremst tenkt som supplement i natur- og samfunnsfag, men de er også egnet til lese- og skrivetrening. Bruk gjerne bøkene aktivt! De siste sidene inneholder oppgaver som kan brukes til diskusjon og arbeid i klasserommet. I tillegg er det rom for å lage egne historier og skuespill med mer. Mange lærere ser bøkene som en god introduskjon til energitema.