Hopp til hovedinnhold
Bok

Anu Hopia, Erik Fooladi: Kjemi på kjøkkenet

Kjemi på kjøkkenet

  • Av: Anu Hopia, Erik Fooladi
  • Utgiver: Humanist forlag
  • Utgivelsesår: 2017
  • ISBN: 9788282821575

Om hvorfor kaka faller sammen og andre kjøkkenhistorier.

Kjemi på kjøkkenet - forside Må biffen romtemperes før den stekes? Faller kaken sammen hvis du ikke er forsiktig når du tar den ut av ovnen? Og er det mulig å lage eplepai helt uten epler?

Matlaging er kjemi, biologi og fysikk. Når du koker et egg eller setter en gjærdeig jobber du med kjemiske, biologiske og fysiske prosesser på kjøkkenet ditt.

I denne boka ønsker forfatterne å balansere kjemi, håndverk og smaksopplevelser, noe som kan gjøre matlagingen mer spennende, hodet litt klokere, og maten litt bedre. Boka berører temaer som utforsking, argumentasjon, fagkunnskap, og ikke minst grafisk visualisering av naturfaglige fenomener i konteksten av mat.

Kjemi på kjøkkenet er en bok som vekker nysgjerrighet og utforskertrang på kjøkkenet.