Hopp til hovedinnhold
Bok

Christophe Galfard. Illustratør: Vincent Dutrait. Oversatt av Marte Gresvik.: Skyenes prins - fantasyroman om klima

Skyenes prins - fantasyroman om klima

  • Av: Christophe Galfard. Illustratør: Vincent Dutrait. Oversatt av Marte Gresvik.
  • Utgiver: Gresvik Forlag
  • Språk: Bokmål
  • Utgivelsesår: 2011
  • Omfang: 322 sider
  • ISBN: 978-82-93049-02-9

En bok for alle som liker fantasy og som er interessert i klimaet vårt!

Bilde av forsiden.

I Skyenes prins møter vi Tristam og hans venn Tom som bor i et skyland på toppen av et fjell, i en fiktiv verden. Landsbyen de to bor i, er skapt for å skjule Myrtel, en søt prinsesse fra et annet skyland. Hennes far kongen er tatt til fange av en ond tyrann, som nå også jakter på Myrtel.

Gjennom værforandringer ønsker tyrannen å ødelegge de sarte skylandene og få enevelde. For å vinne over den onde tyrannen må Tristan og Tom lære å forstå hvordan været og klimaet oppfører seg og hvordan det skal bevares. List, kløkt og en dose flaks hjelper dem til å redde sin verden fra undergangen og til å ta knekken på sin grusomme motstander.

Forfatteren av Skyenes Prins, Christophe Galfard, er tidligere elev av fysikeren Stephen Hawking og har med dette skrevet en spennende fantasyroman for ungdom. Boken har et svært aktuelt klimaperspektiv som engasjerer. Den inneholder også spennende bilder fra verdensrommet samt interessant informasjon om atmosfæren: som hvorfor himmelen er blå om dagen og rød om kvelden, hva oksygen består av og hva melkeveien egentlig er.