Hopp til hovedinnhold
Bok

Ingrid Spilde: Hvordan verden ble til

Hvordan verden ble til

Visste du at universet kom fra ingenting, eller at du er laget av gammelt stjernestøv?

Nysgjerrig på hvordan verden ble til

I denne boka kan du få svar på hvordan verden ble til, og hvordan forskerne har funnet det ut. Du kan også lese om verdens største maskin og om uløste mysterier. Nysgjerrig på … er en fagbokserie for barn om forskning og vitenskap.

I samarbeid med Nysgjerrigper har Mangschou forlag kommetut med bok nummer to i fagbokserien Nysgjerrig på… I denne boka får vi svar på hvordan verden ble til, og hvordan forskerne har funnet det ut.

Boken om hvordan verden ble til er den andre boken i en serie fagbøker for barn og unge, som tar for seg forskningens finurlige og spennende verden. Forfatteren, Ingrid Spilde, har skrevet boken med stort engasjement og en lett penn. Eller som anmelderen i Dagbladet skriver i sin omtale av boken: “Boka dekker et svært komplisert tema på en enkel måte”.

Fra anmeldelse av boken på Dagbladets kultursider på nett: ”Dette er bok nummer to i serien Nysgjerrig på… Den første handlet om edderkopper, og innbrakte forfatteren Dagny Hom Kulturdepartementets fagbokpris. Også Ingrid Spilde fortjener en pris. Dette er en fabelaktig bok; informativ, variert og spennende…[…]…Boka er satt til alderen 6-12 år, men den kan brukes av alle. Også en halvgammel humanist som for lengst har glemt skolepensum. Det som er påfallende er at ren faktakunnskap byr på mange vakre bilder. Som at livet – og dermed også vi – har oppstått ved en feil i celledelingen. Og at de megagigantiske stjernene ofte har ekstremt kort levetid, men de aller aller minste kan ha lyst sitt lille lys siden tidenes morgen. Overført til menneskelivet ligger det en slående symbolikk i det.”