Hopp til hovedinnhold
Nettsted

Få orden på kjemikaliene

Få orden på kjemikaliene

Hvilke stoffer trenger vi egentlig for å drive god undervisning? Har du lurt på hvor du skal gjøre av alle stoffene etter kjemiforsøk? Og hvilke regler gjelder for hvordan stoffer skal oppbevares?

Foto: Merete Hannisdal Foto: Merete Hannisdal Merete Hannisdal, HiOA, og Brit Skaugrud, UiO, har utarbeidet et fagnettsted for naturfagslærere i grunnskolen. På disse sidene får du en konkret innføring i hvilke regler som gjelder for håndtering av stoffer og hvem som har ansvar for at reglene blir fulgt. 

Hva gjør du med de eldgamle stoffene som skolen arvet da naboskolen flyttet? Hvor skal du gjøre av det avfallet som ikke kan skylles ut i vasken? Nettsidene gir en oversikt over om de aktuelle stoffene regnes som farlig avfall eller ikke.

Nettstedet inneholder detaljerte lister med nødvendige stoffer, hvordan oppbevare dem, hvordan merke dem og hvordan bli kvitt dem. Med andre ord et utrolig godt og praktisk hjelpemiddel for en travel naturfaglærer som ønsker å gi elevene en spennende og praktisk tilnærming til faget –uten at det går ut over helse eller miljø. 

  Foto: Merete Hannisdal Foto: Merete Hannisdal   Kjeminettsted_3