Naturfag i media

Denne siden blir jevnlig oppdatert med nyhetsoppslag i norsk presse og som er relatert til naturfag.

Femteklassinger lærer opp andreklassinger i vannkanten

Elevene på Brundalen skole får løpe rundt i vannkanten og være miniforskere, og femteklassingene lærer opp andreklassingene. - Det du forklarer selv, lærer du også mye bedre, og husker i
29.06.2017

Kan rollespill få flere til å velge naturfag?

Det trenger ikke bare være dramalinjen på videregående som tilbyr rollespill. Realfag kan også by på teater for å øke elevers forståelse av naturvitenskap.
12.06.2017

«Ta verdensarven inn i klasserommet»

Verdensarven er et velegnet tema å bringe inn i skolen. Den ivaretar målene for flere fag, særlig samfunnsfag og naturfag, og passer godt å arbeide med som tverrfaglig.
8.06.2017

Hersleb-elever fant nye insekt-arter

Et samarbeidsprosjekt mellom Hersleb videregående skole og Naturhistorisk museum har ført til at fire insekter som aldri er registrert i Norge før er oppdaget i Botanisk hage (bildet), av elever
15.05.2017

Sterk start for pionerstudium

Vidareutdanningstilbodet «Naturfagdidaktikk for lærarutdannarar» er det fyrste i sitt slag i Noreg. 34 søkjarar på fyrste forsøk reknar instituttet som ein suksess.
15.05.2017

-Vi fant skummelt mye mikroplast

Elevene i 1ST-A har vært på tur til Froan for å undersøke hvordan naturen blir påvirket av mennesker. Prøvene de tok viste store mengder mikroplast både i vannet og i fisk og musling.
10.05.2017

Nytt realfagsprosjekt vekker oppsikt

Et prosjekt for å lære unge realfag på en ny måte, vekker oppsikt i Utdanningsdirektoratet. Nå kan modellen som Tekna er med å finansiere, bli «eksportert» til andre kommuner.
10.05.2017

Foreldre er nøkkelen til realfagskompetanse

Denne våren har utstillingen «Prosjekt Fantasi» vært på plass på Vitensenteret i Trondheim.
1.05.2017